Det Ärliga Partiet

Jag tänkte vi skulle prata lite politik. Mitt favoritämne. Ja jag tycker politik är jättekul. Men jag vet inte vad jag ska rösta på. Jag tycker nämligen alla partierna har blivit nästan identiska och jag känner inte igen mig i deras åsikter.

  • Det finns till exempel inget parti för alla oss som anser att barnfattigdom är bra. Vilket det naturligtvis är, eftersom det blir mer pengar över till föräldrarna.
  • Det finns heller inget parti för oss som vill satsa lika mycket på arbetslösa ungdomar som pensionärer. Noll. Ingenting ska dom ha, någon av dom.
  • Och det finns inget parti för oss som är emot tillväxt, som tycker folk är tillräckligt feta.
  • Det finns inget parti för oss som föredrar att sparka på dom som ligger. För att det är mycket lättare att träffa då. Ett roligare vi-och-dom-tänk. Vi som sparkar och dom som får ta smällen.
  • Och det finns inget parti för oss som vet att politiker ljuger när de påstår att alla människor är lika värda. Vad då lika värda? En rumänska kostar bra mycket mindre än en svensk hemmafru.

Ibland undrar jag om man inte borde starta ett nytt parti? Ett helt nytt parti för den tysta majoriteten som tycker som jag.

Stå upp för alla orättvisor tillsammans. Vi kan börja med att hålla ett paraply över en länge försummad grupp. Och jag pratar inte om alla sjukskrivna nu. Och jag pratar inte om alla handikappade. Eller om alla vanvårdade vanhedrade felbehandlade funktionshindrade förfördelade förtidspensionerade sjukpensionerade deltidspensionerade pensionärer studenter ungdomar barn, fosterhemsbarn, fattiga barn, apatiska barn, anorektiska barn, traumatiska barn, chockade skändade mobbade kränkta eller ledsna barn, lesbiska barn, missanpassade barn, ensamkommande barn, ensamstående mödrar, föräldralediga mammor, pappor, familjer, flyktingar, invandrare svarta bruna gula röda romer samer vargar judar muslimer bögar, förlåt homosexuella, bi- trans- asexuella, queers, inter- intra- metro- parasexuella översexuella överviktiga underbetalda efterblivna eftersatta påsatta våldtäktsmän gärningsmän riksdagsmän brottslingar missbrukare knarkare A-lagare smygalkoholister mentalpatienter eller socialfall. Jag pratar inte om dom.

Och jag pratar heller inte om dom dementa, dom destruktiva, dom deprimerade, dom robotiserade, dom resurssvaga, dom rullstolsbundna, dom hemlösa medellösa papperslösa arbetslösa, dom utbrända utslitna utstötta utsatta utnyttjade eller utförsäkrade i utanförskap, i förorterna, i regnet, i kylan, i snålblåsten, i rännstenen, i stupstocken, i riskzonen eller i sticket. Jag pratar inte om dom.

Nej jag pratar om dom allra rikaste. Dom måste också få plats under samma paraply. För låt oss aldrig vara så intoleranta att vi inte är toleranta nog att tolerera nolltolerans mot diskriminerande nejsägare genom att alltid säga ja till alla som inte är outtalat positiva mot omvänd negativ särbehandling.

Och det är precis därför som vi alla måste bli feminister igen. Ta på oss våra gamla hederliga könsglasögon och vidga genusperspektivet. Gå i fronten för kampen mellan könen, kraftsamla genusraseriet mot neurosexism, utjämna den strukturella könsmaktsordningen, bekämpa patriarkala mönster i det demografiska heterosexistiska socioekonomiska systemet och arbeta för ett mer jämställt samhälle. Genom att bygga fler kvinnofängelser. Nybyggarlandet Sverige. Värna om det öppna samhället och bygga fler öppna anstalter.

Men samtidigt får vi aldrig glömma alla män. Som vill bli kvinnor. Genom att kämpa för gratis könsbyten. För alla. Med varandra. Kanske byta kön med din granne? Bättra på grannsämjan lite. Eller byta kön med en invandrare? Hjälpa han komma in i samhället. I alla fall hans kön, i ditt samliv. Och riktigt kåta borde dessutom ha rätt att byta till sig ett extra kön eller två – ”Extra kön – åt var och en för var och ens behov”. Den nya mångfalden, mångkön, med smaker från hela världen. Eller varför byta kön? Tävla mot en journalist i godhet och skänk ditt kön till en broder eller syster i behov av ett nytt kön. Och själv bli könlös på kuppen. Med den extra fördelen att du skulle bli immun mot könsdiskriminering.

Den nya så kallade hen-människan, rätt overklig tycker jag, men den ska vi satsa på. Ja låt oss strunta i verklighetens folk och satsa på alla overkliga istället. Som hen-människan och Stålmannen och Catwoman och Tomten eller varför inte alla döda? Verklighetens folk som har dött och således blivit overkliga. Låt oss satsa på dem. Det skulle bli mycket billigare. Och det skulle aldrig vara någon som klagade.

Och det är precis därför som vi inte bara bör satsa på aktiv dödshjälp för gamla. Och sjuka. Utan satsa på aktiv dödshjälp för alla. I jämlikhetens namn. Aktivt hjälpa alla att dö. Helt gratis, även utan frikort. Kanske som en liten extra bonus i hemtjänsten? En liten minttablett, istället för dyrt kaffe. Skulle korta vårdköerna väsentligt. Och lösa bostadsbristen. Och till slut när vi hjälpt alla på hela jorden att aktivt dö (förutom mig så klart), ja då har vi gjort en liten insats för miljön samtidigt.

Nu är det här bara lite lösryckta idéer så klart. Men sunda idéer allihop, eller hur? Men om ni inte håller med mig i någon fråga så gör inte jag det heller. Ja för det gäller att vara korrekt som politiker och kunna hålla två saker i huvudet samtidigt om man inte vill bli anklagad för att fiska i grumligt vatten.

Den enda frågan som kvarstår är vad det här nya partiet skulle heta. Kanske det ”Ärliga Partiet”? Ett lite ärligare parti. Lite närmre individen. Lite mer i linje med den nya moderna egoistiska människan.

Det här inlägget postades i Texter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *