Om mig

Bakgrund

Med en bakgrund som civilingenjör i mikrodatorsystem på KTH, dykinstruktör och kolloledare på Barnens Ö så spårade jag våren 2006 ur då jag för första gången klev upp på en scen och med darrande händer framförde en egenskriven dikt. Ett år senare var jag i SM-final i Poetry Slam i Helsingborg och sen dess har det rullat på.

Våren 2008 turnerade jag Sverige runt med Thomas Järvheden och öppnade hans show ”Seriöst Roligt” med spoken word. Många, bl a min mamma gillade det väldigt mycket.

Hösten 2008 startade jag Sveriges första spoken word-klubb på Underbara Bar i Stockholm. Klubben blev en omedelbar succé och sändes som TV-serie på ZTV våren 2009. Från och med hösten 2010 kör klubben på Clarion Hotel Stockholm en gång i månaden.

Våren 2009 kom jag till semifinal i TV4 Talang 2009 och fick fina recensioner från Bert Karlsson som liknade mig vid en konsumföreståndare.

Hösten efter Talang fick jag göra sveriges första spoken word TV- och radioreklam för Würth. Många på flashback gillade det och kallade mig en autistisk bög på speed som ser ut som en aids-sjuk stackare. Jag gillade det.

Sommaren 2011 invigde jag inte bara Stockholm Fashion Week på Cafe Opera utan även Sveriges största festival – Peace&Love Festivalen 2011 med en nio minuter lång hyllningsdikt till Sverige.

Våren 2012 släppte jag humorvideon, dissen till alla stekare – Jag vill ha en Schtekare.

2013-2014 släppte jag tre låtar och videos under akronymen BIG BÅNG.

Sommaren 2014 fick Vi är Sverige en fantastisk video i samarbete med Javier Vilar Ehrlin.

2015… ja då släpptes Kortfilmen Stå upp för de Tysta.