Nytt filmprojekt ”Vi är Sverige”

It’s official

Som ni säkert vet så skapade jag och Javier V.E kortfilmen mot mobbning “Stå upp för de Tysta” 2015. Vi fick även hjälp av många andra, tack igen. Filmen fick en enorm spridning och den visas fortfarande i skolor över hela landet, något vi är väldigt stolta över. Men framför allt är vi stolta över att vi har lyckats hjälpa många, bekämpa mobbning. Hela projektet kostade dock en hel del tid och kraft. Men efter ett par års utlandsvistelse och annat är det äntligen dags för mig och Javier att göra en ny film!

Den nya filmen kommer heta “Vi är Sverige”, en total nysatsning på min nu över 10 år gamla kärleksdikt till Sverige med samma namn. Dikten jag invigde hela Peace & Love Festivalen med 2011, ett av mina stoltaste scenögonblick. Nu vill vi filmatisera hela dikten, illustrera varenda ord, för den är viktig. För det handlar om självkänsla, fundamentet varje land och människa måste vila på. För det handlar om landet vi älskar. För det handlar om Sverige.

Planen är alltså att göra en helt ny kortfilm. En nyinspelning av talet, denna gång i riktig studio. Ny vacker bakgrundsmusik från någon av Sveriges alla begåvade kompositörer. Samt så klart, det allra största jobbet; filma “hela” Sverige, alla vackra platser, alla historiska byggnader, alla kulturhistoriska markörer, ja allt vi kan som dikten tar upp.

För allt går inte filma så klart, texten innehåller flertalet historiska händelser, verk och personer. Dessa tänker vi illustrera med filma känslan bakom orden, eller bara någonting helt annat vackert i Sverige och det finns mycket. Men vi tänker filma allt själva, ett gigantiskt projekt alltså. Det kommer säkert ta minst hela nästa år, kanske längre, vi får se. Under resans gång tänker vi dock bjuda på behind-the-scenes; vacker natur, fina människor och bakgrundssnack eller ja, vad som helst som råkar hamna framför kameran på våra resor.

Med anledning ovan, kommer min verksamhet under närmsta året fram till Nationaldagen 2023 som då firar 500 år enbart handla om filmen. Men det är det värt, för det handlar om Sverige.

Vill du va med på något sätt? Tveka inte att kontakta mig!

Allt gott!
Lennart Bång

+++ Referenser:
Stå upp för de Tysta – https://youtu.be/nOcvQQ-1msI
Vi är Sverige (texten) – https://www.poeter.se/Las+Text?textId=1276557
Vi är Sverige Instagram – https://www.instagram.com/vi.ar.sverige
Lennart Bång – http://www.lennartbang.se/

Det här inlägget postades i Aktuellt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *