Isbjörnar är bäst på HD DVD

Isbjörn

Det här med miljön, alltså jag vet inte. Så här får man väl egentligen inte tycka, men jag kan tycka att det börjar bli lite väl tjatigt med miljön nu. Eller? Det är mycket tjat om att äta närodlat och leva klimatsmart. Tjat om ren el, grön teknik, lågenergilampor, biobränslen, biologisk mångfald, biologisk mångfald, biologisk mångfald och hållbarhet. Och väldigt mycket tjat om koldioxid och klimatet, att Nordpolen smälter och jorden går under.

Jorden går under, nja… Alltså, visst är det bra att tänka på miljön och göra vad man kan men allt har blivit så himla överdrivet att man inte kan låta bli att ana ugglor i mossen. Men jag har googlat och nu fattar jag!

Det finns massor med smarta folk och seriösa bloggar på nätet som hävdar att allt är en bluff. En gigantisk världsomspännande hemlig konspiration av giriga forskare och maktgalna politiker, uppbackade av cyklande salladsätande sopsorterande komposterande trädkramande miljöpredikande returpantade klorofylltalibaner. Ni vet sådana där white-trash-flower-power-reclaim-the-street-yuppie-hippie-sofo-kids på Södermalm.

Miljön är kejsarens nya kläder. Miljön är ett nytt Hare Krishna mantra. Miljön är ett nytt opium för folket. Den nya och trendigaste religionen för innerstadsbor som tappat meningen med livet nånstans mellan den första dokusåpan och den senaste modebloggen.

En gigantisk och hemlig konspiration. Hur då? Jo så här; forskarna ljuger först ihop osynliga men trovärdiga och dödliga miljöhot som journalisterna sedan ältar tills dom blir sanningar. En så kallad miljövänlig hjärntvätt. Syftet är att sprida skräck i ”the little people”, källsortera in dom i strikta miljöklasser, ta makten i en grön revolution och införa miljön som officiell statsreligion. Och enligt Wikileak är det Maria Wetterstrand som är spindeln i nätet. En riktig ulv i fårakläder alltså.

Och om man tänker efter lite så kan det ligga en hel del sanning bakom. Kommer ni ihåg hur forskarna för 40 år sedan varnade för att en ny istid skulle begrava Europa? Sen skulle ozonlagret skingras och alla strålas till döds från rymden. Svavel och kväve skulle döda träden, tvättmedel utrota fiskarna i Östersjön och asbest, PCB, DDT, kvicksilver, dioxiner och Agent Orange ta kål på resten av världen. Men vad hände? … Ingenting.

Nej förutom lite nya spännande kemikalier i naturen så hände ingenting. Ingenting onaturligt i alla fall. För människan är en produkt av naturen, den har skapat oss och inte tvärtom. All mänsklig påverkan på naturen är därför helt naturlig. Som bilen till exempel; en helt naturlig konstruktion av naturliga metaller och naturlig plast som drivs av naturlig olja med naturliga koldioxidutsläpp.

Ja det här med koldioxidutsläppen verkar inte heller vara sant. Det finns flera helt oberoende forskare på Shell som nyligen har bevisat att klimatförändringarna inte alls beror på koldioxid utan på andra naturliga saker som; Jordaxelns lutning, jordbanans ellipticitet, jordens avstånd till solen, solens storlek, ålder och aktivitet, kosmisk strålning, solmagnetismens inverkan på cirkulationen och molnen, Mona Sahlins handväska, havsströmmarnas och jetströmmarnas variationer samt atmosfäriska elektromagnetiska störningar från planeten Nibirus svans.

Dessutom var förra vintern rätt kall så nu säger experter på Aftonbladet att klimatet kanske inte alls håller på och blir varmare. Jag vet inte.

Men okey, låt oss säga att klimatet blir varmare. So what? Det finns många fördelar med uppvärmning. Värme är hälsosamt och njutbart. Antalet köldrelaterade dödsfall skulle minska kraftigt. Smältande polarisar skulle bevattna Afrika och världens vattenbrist skulle vara ett minne blott. Och om jag förstått det här med växthuseffekten rätt så skulle alla på hela jorden kunna odla sina egna närodlade biodynamiska ekologiska grönsaker året runt.

Men om klimatet istället blir kallare… Ja då skulle inte isbjörnarna drunkna. Så varmare eller kallare klimat spelar alltså ingen roll.

För ärligt talat, vad gör det egentligen om isbjörnarna dör ut? Hur många här har varit på Nordpolen och sett en isbjörn, eller ätit en isbjörn? Upp med handen! … Ingen, precis. Nej isbjörnarna kan tacka för sig nu. Vi har ingen nytta av dom längre. För dom är redan filmade. Förevigade på högupplöst HD DVD så alla kan njuta av dom på sin plasma-LCD. Och detsamma gäller vargarna, som dessutom finns på Skansen för stockholmare som verkar vara dom enda som vill ha blodtörstiga rovdjur runt knuten.

Nej ingen vettig människa skulle sakna isbjörnarna eller vargarna. Dom är livsfarliga och dessutom finns dom ju redan på DVD. Då tycker jag det är mycket tråkigare att dinosaurierna dog ut för animationerna på Discovery ser inte alls äkta ut och det hade varit jäkligt coolt att ha en Tyrannosaurus-jacka. Men kanske kan vi gräva fram lite oskadad DNA någon dag och klona dom, som i Jurassic Park. Skulle även göra Skansen betydligt mer spännande.

Och vet ni, kloning är helt genialiskt smart. Snart kan vi nämligen naturligt klona vilka djur vi vill och då kan vi både rädda mångfalden och boosta päls- och köttindustrin samtidigt. Bara att naturligt klona dom mest användbara djuren och massproducera i odlingar. Då kan vi snacka hållbarhet på riktigt, inga djur skulle någonsin ta slut på lagret.

På tal om odlingar, jag förstår verkligen inte varför en del tycker det är så hemskt att såga ned regnskogen på Borneo och odla oljepalmer? Vilken natur är mest värd att leva, oljepalmer eller djungel? Vilka är vi att ställa olika växter mot varandra? Ett vi-och-dom-tänk för växter. Det är inget annat än rasism mina vänner. Grön rasism. Dessutom, dessutom är det hög tid för våra kusiner skogsmänniskorna, ja orangutangerna att släppa taget, klättra ned från träden och komma in i 2000-talet. Och klippa sig! Och skaffa ett jobb!

Ja alla som vet hur nedbrytande det är att hänga runt hela dagarna utan att arbeta inser att vi faktiskt gör orangutangerna en stor tjänst när vi sågar ned regnskogen och tvingar dem att ta tag i sina liv. En naturlig förbättring. Sann evolution. Precis som alla försurade sjöar som också förbättrats tack vare våra utsläpp. Betydligt klarare, fria från fiskar och andra bakterier och mycket skönare att bada i än orörda sjöar. Och ändå kallar vissa det för nedsmutsning? Det är till och med så att även naturkatastrofer oftast leder till något positivt. Som i Ungern, där folk fick sina hus gratis ommålade i vackert rött. Och om det är sant att det finns gifter i slammet så spolas de väl snabbt bort med grundvattnet?

Som ni hör så verkar miljöproblem inte vara något särskilt att oroa sig för och jag känner mig rätt optimistisk för framtiden. Det finns många framsteg att se fram emot. Som t.ex. ännu större kärnkraftverk som strålar starkare än solen själv och vars avfall kan användas som extra long-lasting megawattstarka lysrör. Och så har man hittat ännu mer olja i nya säkra hål i Mexikanska Golfen. Men de allra mest spännande framstegen finns ändå inom gentekniken.

Man har nämligen lyckats odla fram syntetiskt kött i laboratorium som smakar och känns precis som äkta kyckling. Tänk er själva, en kycklingmaskin hemma bredvid espressomaskinen som spottar ur sig levande kycklingar, fast utan liv. Borde vara etiskt och moraliskt försvarbart även för den mest inbitne vegetarianen? Dessutom fria från fett och senor. Mycket bättre än den äkta varan alltså. Och precis så är det med människan. Vi kan snart göra allt mycket bättre än jorden. Se bara på Avatar, där snackar vi vacker natur. Yosemite släng dig i väggen. Och vi kan redan tillverka syre av vatten och snart kommer vi kunna tillverka vatten och kött och människor och … allt vi behöver i laboratorium och då kommer vi inte längre behöva jorden. Jorden, vars natur inte bara håller på att ta slut utan dessutom är rätt farlig och obehaglig.

Så framtidens miljöpartier kommer inte bara lova gröna skogar Maria, dom kommer skapa gröna skogar.

Avslutningsvis, alla ni som oroar er för miljön, mitt råd till er är att passa på och använd jorden av rent nostalgiska skäl innan vi andra ersätter den med vackrare och hållbarare miljö. Själv tänker jag hem och titta på nya filmen Oceans och njuta av Blueray-blåvalar i 3D.

Mycket bättre än verkligheten!

Det här inlägget postades i Texter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Isbjörnar är bäst på HD DVD

  1. Pingback: Ny film upplagd – Isbjörnar är bäst på HD DVD | Lennart Bång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *